"Az Év Kórháza 2010"
Köszönetnyilvánítás

Betegeink köszönőleveleiTisztelt Igazgató Úr!

Köszönöm, hogy engedélyezte édesanyám, Zana Józsefné, Krónikus osztályon történő elhelyezését.
Sajnos édesanyám időközben elhunyt.
Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet a kórház dolgozóinak, különösen a Nephrológia orvosainak és ápolóinak, amiért utolsó napjait könnyebbé tették.
Példamutató volt a szakmai és emberi hozzáállásuk.

Köszönettel:
Molnárné Zana Ágota
Jászkisér, 2017. 07.24.


Tisztelt Főigazgató és Orvosigazgató!

Mint nyolcvan évet megélt ember több alkalommal szorultam már kórházi kezelésre. Ami arra késztetett, hogy a véleményemet eljuttassam Önökhöz az olyan pozitív benyomás, amit életem során még nem éltem át.
2017. július 17-én súlyos gyomorvérzéssel kerültem a 2-es Belgyógyászatra. Kezelésemet Dr. Nagy András végezte fáradhatatlanul, olyan emberi odaadással, hivatástudattal és szakmai alapossággal, amelyet 8 évtized alatt soha nem tapasztaltam. Betegtársaim és jómagam számára is hamar egyértelművé vált, hogy bármennyire elégedettek vagyunk a munkájával, nem hogy pénzt, de még kisebb ajándékot sem fogad el tőlünk.
Manapság rengeteg kritika éri az egészségügyet és minden bizonnyal rengeteg problémát kell megoldaniuk nap mint nap, de ameddig ilyen kiváló orvosok gyógyítanak, addig a betegek bizalma is megmarad. Büszkék lehetnek rá!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dr. Nagy Andrásnak, a 2 Belgyógyászati osztálynak és a Hetényi Géza Kórháznak.

Üdvözlettel: Szili József
5000 Szolnok, Ágnes út 64.


Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

A csatolt Hálalevelemmel szeretném megköszönni a június 14-15-ei életmentő műtétemet elődjének, Anna főorvos asszonynak, Önnek is, mint szervező vezetőnek és mindazoknak, akik akkor este, éjszaka, valamint a következő napokban szolgálatban voltak, és bármivel is segítettek nekem a túlélésben. Igazi csapatmunka volt, mint általában minden beavatkozás egy ilyen kórházban. Jól vagyok, visszanyerem lassan az erőmet, hála és köszönet a kórház dolgozóinak! Különösen is köszönöm dr. Bendó Mihály, dr. Németh Barna és kiemelten a műtétet vezető dr. Kiss Csaba főorvos urak és munkatársaik valóban életmentő munkáját. Kérem, hogy tolmácsolja részükre is köszönetemet, és küldje át nekik is csatolt hálalevelet. Áldozatos munkájukban nem szeretném őket ezzel még külön is zavarni.
Emberi és anyagi megbecsülést, további gyógyítási sikereket kívánok Önöknek!

Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel:
Kopasz Árpád ny. r. ddtbk.
Rendőrségi főtanácsos,
A megye volt főkapitánya

Hálalevél
Hálatelt szívvel mondok köszönetet a Szolnoki Hetényi Géza Kórház Vezetésének, a Sürgősségi, Belgyógyászati és Általános Sebészeti osztály Orvosainak, a kórházban szolgálatot teljesítő dolgozóknak, mert 2017. június 14-15-én sürgősségi műtéttel megmentették az életemet. Köszönöm!

Kopasz Árpád
ny. rendőr dandártábornok
volt megyei főkapitány,
a Szent László Szarvasgomba
Lovagrend lovagja


Tisztelt Igazgató Asszony!

Szeretném mind a magam, mind a családom nevében köszönetünket és maximális elismerésünket kifejezni a Hetényi Géza Kórház dolgozói felé.
Édesapámat, Dr. Pap Sándort, 2016 december 24-ig a Baleseti Sebészeti osztályon kezelték combnyaktörés miatt. Kórházi tartózkodása alatt az ápolását végző nővérek, ápolók maximális gondosságáról, magas szintű szakmai tudásról és legfőkébb igen nagyfokú empátiáról tettek tanúbizonyságot. Munkájukat az emberség, kedvesség, a tragédiát követően pedig az őszinte együttérzés jellemezte. Szeretném családom köszönetét tolmácsolni Valamennyiük felé!
Külön is szeretnék köszönetet mondani az operációt végző Molnár és Kövesdy Főorvos Uraknak, a nephrológiai hátteret és kezeléseket biztosító Rédl Főorvos Úrnak, továbbá valamennyi - a kezeléseket végző- orvos kollégának emberségükért, empátiájukért, kollegalitásukért és példaértékű etikájukért! Gyógyító tevékenységük és szemléletül példaként állhat a jövendő orvos generációk számára és méltán öregbítik a Hetényi Géza Kórház hírnevét!

Köszönettel és kollegális üdvözlettel:
Dr Pap Sándorné Dr Bede Julianna
Ifj. Dr Pap Sándor
Dr Pap Gábor


Tisztelt Főigazgató Asszony!
Kedves Anna!

Ezúton szeretném köszönetemet és tiszteletemet kifejezni Előtted is Dr. Subicz Imre fül-orr-gégész orvosnak, Dr. Bencsik Gábor osztályvezető főorvos, akik kifogástalan szakmai hozzáértéssel műtötte meg, altatta el unokámat ki 2017. május 23-án mandulaműtéten esett át.
Azt gondolom, hogy szakmai hozzáértésük, a betegekkel való kapcsolatuk, humánus, figyelmes, magatartásuk, mindenképpen dicséretet érdemel.
Köszönöm a műtős nővéreknek, osztályos nővérek, a fül-orr gége osztály osztályvezető főorvosának és valamennyi dolgozóinak áldozatos munkáját.
Biztos vagyok benne, hogy ilyen munkatársakkal dolgozni nagy segítség, remek csapatmunka.

Munkádhoz, kívánok sok sikert és jó egészséget.

Tisztelettel:
Budapest, 2017. május 24.

Gulyásné Kory Zsuzsanna
Semmelweis Egyetem
Pulmonológiai Klinika
gazdasági igazgatója


Tisztelt Főigazgató Asszony, Kedves Főrvosnő, Anna!Ezúton szeretném a Te személyeden keresztül is kinyílvánítani megbecsülésemet és köszönetemet a Sűrgősségi Betegfelvételi Osztályon 2017. április 14-én - nagy pénteken - szolgálatot teljesítő azon kollégáidnak, akik 24 éves lányunk (Gyetvai Zsuzsanna) váratlan kardiális hátterű egészségi problémájának a "feltérképezésében" és megszüntetésében, mind az emberi, mind a szakmai szempontokat alapul véve ott és akkor a legmagasabb szinten teljesítettek, hozzá segítve ezen önzetlen(!) munkájukkal  családunkat ahhoz, hogy az észlelt tünetekre vonatkozóan hiteles szakmai ismeretek birtokába jussunk és megnyugodva(!) távozhassunk gyermekünkkel az általad vezetett Intézményből otthonunkba!Példaértékű emberek csapatmunkáját láttunk és orvosi ellátásban részesültünk!

Személyes ismeretségünkre is alapozva kívánok Neked és a kórház megelőzési és gyógyító munkájában résztvevő valamennyi dolgozójának jó egészséget, kellő erőt, hitet, kitartást, minden értelemben megfelelő (mértékű) támogatást, annak érdekében, hogy az eddig elért sikereiteket, további sikerek kövessék a betegekért vállalt áldozatos, gyakran nagyon komoly egyéni, személyes jellegű áldozatok felvállalásával járó szolgálatotok jövőbeni ellátásában !

Köszönettel!

Dr. Gyetvai Béla és családja,

5000. Szolnok, Kapisztrán Szent János utca 5. III/7.


Tisztelt Főigazgató Asszony!


Dicsérő szavakkal szeretnék fordulni Önhöz. Góman Józsefné vagyok, 2016.07.11-én estem át vastagbél daganat műtéten a szolnoki Hetényi Géza Kórházban.

2015 novemberében kiderült, Dr. Seress Zoltán főorvosúrnak köszönhetően, hogy sajnos rosszindulatú vastagbél daganatom van.

Természetesen nagy volt az ijedelem, 11 gyermekem van, ők mindenáron a legjobb orvos kezébe szerettek volna adni. Elindult az orvosok kutatása, így Budapesten kötöttünk ki, ahol a sok betegségem és állapotom miatt nem vállalták a műtétet. Szerencsére. Sajnos nagyon sok betegségem van, ami befolyásolja a műtétet (szívelégtelenség, erősen asztmás vagyok, izületi gyulladások stb.)

Mivel Dr. Dinka Tibor főorvosúrról nagyon sok jót hallottunk, és a szívem igazából hozzá húzott felkerestük Őt. Ő az a főorvos, aki operált. Ezúton szeretném megköszönni a lelkiismeretes, kiváló munkáját és tisztességes emberi magatartását.

Ő az a főorvos, aki a sok betegségemet és állapotomat ismerve, igaz őszintén elmondva a következményeket elvégezte a műtétet, és lehetővé tette a továbi gyógyulásomat, felépülésemet.


Ezúton szeretném még megköszönni Dr Tancsik Enikő altatóorvosnak a lelkiismeretes munkáját a műtét során, az összes mütösnek akik azon a napon ott voltak és segítettek!


Továbbá köszönöm az osztályon dolgozó nővérek, beteghordók kedvességét és segítő munkájukat!


További gyógyító munkájukhoz sok sikert és egészséget kívánok Én és az egész családom!


Tisztelettel és köszönettel:

Góman Józsefné

Szolnok


Tisztelt Kórházvezetés!


Annyi rosszat halottam már az Önök kórházáról, sőt mondhatni csak rosszat, így mikor Édesanyám rosszul lett, felkészültem hogy pokoli napunk lesz! Megmondom őszintén váratlanul ért ami ezután történt.

2015.11.07-én bevitte a mentő az édesanyámat a sürgősségi osztályra, délelőtt.

Lehetséges, hogy egy nagyon jó napot fogtunk ki, /bár ezt kétlem, hogy kb.10 embernek egyszerre legyen kimagasló jó napja! /de ezen a napon ebben a műszakban dolgozó kollégáik a mai világban teljesen elképesztő módon, kedvesek, emberbarátok, mosolygósak, és gondoskodóak voltak, egytől egyig, kezdve a mentősökkel, a sürgősségi betegfelvétellel /Triage/,a 2-es vizsgáló személyzetével, hát a sürgősségi osztályon dolgozókról meg nem is beszélve. A két hölgy ,és a fiatalember /sajnos nem tudom a nevüket/, mindent megtett annak érdekében, hogy édesanyámnak enyhítsék a szenvedését!! Szeretném Nekik megköszönni ezt a hozzáállást, hihetetlen érzés volt, hogy van és igenis van ilyen!!! A mai világban, Magyarországon, csekély fizetés mellett, létszámhiánnyal küszködve, csak olyan emberekkel találkoztam azon a napon, akik úgy tűnt nem csak azért vannak ott mert dolgozni kell! Nagyon nagy szerencséje ennek a kórháznak, és a bekerülő betegeknek hogy vannak ilyen ÁPOLÓK!

Még egyszer köszönjük Nekik, hogy szebbé és könnyebbé tették gondoskodásukkal, és kedvességükkel, meg egy kis jó szóval egy idős beteg asszony napját!

--Remélem nem kell többé oda kerülnünk, de nagyon hálásak vagyunk ennek a csapatnak aki akkor ott dolgozott. KÖSZÖNJÜK

Tisztelettel: Hajdu Jenőné


Tisztelt Főigazgató Úr/Hölgy!


Ezúton szeretném megköszönni Alexiev dr. sebész hozzáértő szakértelmét és szakszerű ellátását, amit először 2012. október 24-én, majd 2015. október 26-án kézműtétet végzett rajtam.

Szeretném még megköszönni a 4. emeleti és 3. emeleti nővérek és szakápolók hozzáértő segítségét, önfeláldozó munkájukat.

Tisztelettel és köszönettel:

Bagi Ágnes


A Hetényi Géza Kórház Intézményvezetőjének

Dicsérő szavakkal szeretnék fordulni Önhöz a kórház dolgozóit illetően. Liska Blanka vagyok, most estem át egy epekőműtéten. Az általános szokásoktól eltérően csak dicsérni tudom az itt dolgozó ápolókat, orvosokat és a takarítókat. Mindenki nagyon türelmes és készséges a betegekkel szemben, mindig odafigyelnek a páciensekre és legjobb tudásuk szerint látják el őket. Minden ápolónő és ápoló megérdemli, hogy értékeljék odaadó munkájukat. Sokat jelent a páciensek gyógyulása szempontjából az ilyen hozzáállásuk. Mindezt a sebészeten tapasztaltam, de néhány éve allergológiai vizsgálat miatt a bőrgyógyászaton feküdtem, és onnan is csak jók a tapasztalataim.
Gratulálok a szakértő dolgozókhoz, és sok kitartást kívánok nekik munkájukban.

Tisztelettel:
Liska Blanka


Tisztelt Főigazgató Asszony!

Sokszorosan köszönöm Főigazgató Asszonynak a Hetényi Kórház főorvosainak, orvosainak, ápolóinak, beteghordóinak édesapám, id. Pluhár András (szül. hely, idő: Okány, 1933. 11. 30.) gyógyítását, ápolását, türelmüket.
A Hetényi Kórház Urológiai Osztályán Dr. Hódi Imre főorvosnak, munkatársainak, a III. Belgyógyászaton Dr. Vadász János főorvosnak, Dr. Urbán Erika orvosnak, munkatársainak, a Dialízis Központ főorvosának, munkatársainak, a Krónikus Belgyógyászaton Dr. Magyar László főorvosnak, munkatársainak gyógyító, ápoló munkájukat.
A főorvosok, orvosok, ápolók az emberi méltóság megtartásával végezték gyógyításukat.
A Patológián professzor úrnak, munkatársainak édesapámmal való törődésüket. Főigazgató Asszony, főorvosok, orvosok, ápolók, beteghordók!
Szakmai munkájukhoz nagyon jó feltételeket, jó egészséget kívánok Önöknek.

Szolnok, 2015. április 7.
Tisztelettel:
Pluhár András


Tisztel Főorvos úr és Doktornő!

Engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki azért az áldozatos, odaadó gyógyító munkáért, ápolásért, melyet kórházi tartózkodásom során Önöktől és az osztályuk dolgozóitól kaptam.
Azt gondolom, hogy a mai magyar egészségügyi állapotok között ritkaság számba megy az a minőségű szolgáltatás, melyet a Fül- Orr- Gégészet Osztályon tapasztaltam.
Látva az eszközök és a környezet állapotát, az ember, elesetten, kiszolgáltatottan, az orvosokra hagyatva, nem is tudja mit is várhat.
Önök az adott körülményekből messze a maximumot hozzák ki, megmutatva azt, hogy ha az ember szakértelemmel, szívvel, becsülettel végzi a munkáját, akkor el tudja homályosítani a negatív körülményeket is.
Munkám során nekem is irányítanom kell kollégáimat és szerveznem kell egy cég életét ezért tapasztalatból mondhatom, az Önök osztálya szervezettség tekintetében csillagos ötös osztályzatot érdemel.

Köszönettel: Nagy Zoltán


Borkó Rezső PhD dr és dr Baranya Erzsébet részére!

Tisztel Főorvos úr, és Doktornő!

Ezúton is szeretném megköszönni segítségüket és munkájukat amelyet, kórházi ápolásom során Önöktől és az osztály dolgozóitól kaptam.
Nagyon kedvező benyomást szereztem az ott folyó munka szervezettségéről, az osztály dolgozói részéről tapasztalt beteg ellátásról (más kórházakban beteget látogatva, van összehasonlítási alapom).
Kérem tolmácsolják köszönetemet a Sürgősségi és a Neurológia osztály –kezelésemet segítő- orvosai és segítő dolgozói felé is.

További eredményes munkát kívánva,

üdvözlettel:
Pfeningberger Ottó
ENCO Mérnöki Iroda Kft


Tisztelt Dr. Bene Ildikó Főigazgató Úrhölgy!

Alulírott, Czakó Istvánné szolnoki lakos, ezúton mondok köszönetet az Urológiai Osztály vezetőjének Dr. Hódi Imre Főorvos Úrnak és munkatársának Dr. Barna Balázs Úrnak, akik önzetlenül segítettek abban, hogy férjem urológiai panaszai csökkenjenek.
A hirtelen jött vizelési nehézségek miatt soron kívül kezdeményeztem férjem gyógy-ellátását. Az osztály beosztott orvosa, majd később főorvosa szakszerű, alapos beavatkozásának köszönhetően férjem panaszai jelentősen csökkentek.
Humánus, segítőkész és kedves modorukkal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy férjem állapota jelentősen javult.

Kérem Főigazgató Úrhölgyet, szíveskedjen továbbítani köszönetemet az illetékeseknek.

Szolnok, 2014. április 16.


Dr. Bene Ildikó
Főigazgató Főorvos Asszony!

Alulírott Hamzi Józsefné (5082 Tiszatenyő, Ady E. út 6.). Engedje meg, hogy soraimmal zavarjam.
Mi a férjemmel 44 éves házasok vagyunk. Már születésünk pillanatában eldőlt, hogy nem könnyű élet vár ránk. A férjem Hamzi József patkóvesével, én csípőficammal születtem. Itt nem taglalnám, hogy hányszor szorultunk orvosi ellátásra, a műtétek kimenetelére sem térnék ki.
Mindössze az elmúlt év 2013 februárjában a férjem belázasodott, kórházba került Dr. Juhász Zoltán adjunktus úrhoz, aki mindenre kiterjedő vizsgálatoknak vetette alá, hogy kiderítse mi a láz oka. CT-vizsgálat eredménye a bal vese zsugorodott, benne számos 6-10 cm-es kő van, nem vagy alig működik.
Már három ízben volt veseműtétje (köldöktől-hátközépig vágva).
Közben átesett egy aorta aneurizma miatt főér műérbeültetésen Budapesten.
Sajnos az ő vizsgálatait egy időre föl kellett függeszteni az én betegségem és kórházba kerülésem miatt. Novemberben vérzés miatt kerestem föl a Nőgyógyászati ambulanciát, Dr. Tornyi főorvos rendelt. (23 éve vagyok 100%-os rokkant súlyos mozgássérült, a csípőm teljesen el van fordulva és persze vele minden részem. Csak járókerettel tudok közlekedni, ami másnak egyszerű vizsgálat, az nálam csak altatásban sikerült, 4 napig feküdtem a Nőgyógyászaton. A főorvos úr elvégezte a méhtisztítást, másnap vizitnél csak annyit tudtam kinyögni, hogy „Köszönöm szépen” mire ő „Nagyon szívesen”.
Januárban jött a levél Dr. Úri-Szabó főorvos aláírásával, jelentkezzek, mert nem jó a szövettan eredménye!
Február 7-én újra elfoglaltam a kórházi ágyam. Tele voltam félelemmel, kétségbeeséssel. Dr. Tornyi főorvos úr megnyugtatott: „mindent megteszünk”. Minden vizsgálaton ott átestem. A CT eredménye 20 mm-es rosszindulatú méhdaganat.
Mikor vártunk a liftajtónál, hogy átmenjünk az Onkológiára én szorítottam a kerekesszék karfáját a főorvos úr az a magas komoly ember olyan megnyugtatóan tette a kezét a karomra, tudtam nem lesz baj. Február 24-én Dr. Gyenes Orsolya adjunktus asszony operált meg. Túljutottam!!! Ma egy hónapja! Különösebb baj probléma nélkül. Még nem tudom mi lesz az „eredmény”. De rettenetesen hálás vagyok a Dr. Tornyi főorvos úrnak, Dr. Gyenes Orsolya adjunktus nőnek, a főnővéreknek, a nővéreknek, a beteghordóknak, mindenkinek, akiket sikerült megismernem az egy hónap alatt. Én annyi kedves szót kaptam, annyi figyelmességet, segítséget!, hogy nem győzöm megköszönni.
Amit nagyon sajnálok, hogy mindezt csak szavakba öntve tudom megtenni. (Nagyon szerény körülmények között élünk).
Tudom a súlyommal is baj van (szerintem sem kéne az év 365 napjából 300-szor zsíros kenyeret reggelizni meg vacsorázni).
Igen Tisztelt Főigazgató főorvos asszony! Minden tiszteletem az Öné, egy ilyen monumentális intézmény vezetése hatalmas erőpróba, de ha ilyen kollegákkal van körülvéve, csak könnyít a helyzeten.
Köszönök mindent, a gondoskodást, a szakorvosi ellátást, az ápolást, a betegszállítást, a jó meleg szobát, a finom ételeket! Egyszóval mindent!!!

Munkájukhoz további sikereket, és nagyon jó egészséget kívánok!
A legnagyobb tisztelettel:
Hamzi Józsefné
5082 Tiszatenyő, Ady út 6.


Kedves Papp Ilona főnővér!

Anyósom, Donáth Béláné négy hónapot töltött az Ápolási osztályon egy otthonában történt balesetet követően. Szeretném megköszönni az osztály dolgozóinak és a főnővérnek azt a lelkiismeretes, türelmes, gondos szakmai munkát, mellyel talpra állították a Mamát. Az ápolásnak köszönhetően kis segítséggel emberhez méltó életet élhet.
Ő egyedül élt otthonában, ezt állapota már nem teszi lehetővé, de azt igen, hogy az újszászi idősek otthonában felügyelet mellett még hosszú éveket éljen.
Szeretném még egyszer megköszönni mindenkinek a család nevében:

Tisztelettel: Donáth Ágnes


Tisztelt Igazgató Asszony!

Ezúton szeretném megköszönni, és a hálámat kifejezni az Urológiai Osztályon dolgozó
Dr. Hódi Imre osztályvezető főorvos
Dr. Ladoniczky Zoltán főorvos
Dr. Barna Balázs szakorvosnak.

A férjem vesetumor operációján tanúsított kimagasló és emberi munkáját, ezzel lehetővé téve a férjem további gyógyulását, felépülését.
A férjemmel együtt kívánunk sikeres és eredményes munkát a doktor uraknak.

Maradok Tisztelettel:
Rácz Istvánné
Tiszaföldvár


Köszönetemet szeretném kifejezni a Hetényi Géza Kórház Traumatológiai Osztály Baleseti Sebészeten (4. emelet ahol a csuklóműtétem miatt feküdtem) dolgozó dr. Molnár Ferenc kezelőorvosnak lelkiismeretes, kiváló munkájáért és tisztességes emberi magatartásáért.
Továbbá köszönöm az osztályon dolgozó nővérek, betegszállító, gipszelő kedvességét és ápoló tevékenységüket.
Mindannyiuknak további sikeres munkát és jó egészséget kívánok.

Tisztelettel:
Kormos Lászlóné
óvónő
Törökszentmiklós


Tisztelt Főigazgató Asszony!

Idős édesanyám, Nagypál Ferencné a Hetényi Géza Kórház Nefrológiai Osztályán feküdt 2013. októberében.
Mivel sokszor éri a kórházat és az egészségügyet negatív vélemény, úgy érzem szükség van a pozitívumokra is!
Édesanyámnak már régóta nagy fájdalmai vannak, a vizeletében több ízben találtak gennyet és vért.
A korábbi kivizsgálások alkalmával ( nem Szolnokon történt) csak erős gyulladás csökkenőt kapott, ami nem oldotta meg a problémát.
Tavaly év végén egy rosszullétet követően került a Nefrológiai Osztályra, ahol Dr. Rédl Jenő az osztályvezető főorvos.
Sajnos az alapos és mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy édesanyámnak húgyhólyag daganata van és a gyors beavatkozás után az is ismerté vált, hogy a tumor rosszindulatú.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dr. Rédl Jenő főorvos Úrnak, valamint az osztályon dolgozó Főnővérnek és a nővéreknek emberséges, minden tekintetben példaértékű munkájukért.
A Nefrológiai osztályon tapasztalt humánus bánásmód és szakmai hozzáértés véleményem szerint követendő kellene hogy legyen az intézmény többi osztályára nézve is.
Kívánok a jövőben a Hetényi Géza Kórház és a Nefrológiai Osztály valamennyi dolgozójának munkájukhoz erőt, egészséget.

Tisztelettel: Nagypál Ferencné nevében Ágostonné Nagypál Tünde


Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet
Szolnok
Tószegi u. 21.
Dr. Bene Ildikó Főigazgató

Tisztelt Főigazgató Asszony!

Ezúton szeretném köszönetemet és hálámat kifejezni azért a szakmai munkáért és emberségért, amit az Ön által vezetett kórház Urológiai Osztályán immáron másodszor is megtapasztaltunk.
2012. augusztus végén, majd 2013. december 8-12-ig édesanyám /Pethes Alajosné Jászágó/ a Hetényi Kórház Urológiai osztályán feküdt.
Ezen az osztályon mindenki nagyon sokat tett az én 90 éves édesanyám gyógyulásáért. Magas kora miatt a műtét utáni napokat szinte vele töltöttem, így volt időm meglátni az osztályon dolgozó orvosok, nővérek odaadó, áldozatos munkáját.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Dr. Hódi Imre osztályvezető főorvos úrnak, az altató orvosnak, valamint az osztályon dolgozó orvosoknak, nővéreknek.
További gyógyító munkájukhoz kívánok sok erőt, kitartást, jó egészséget!

Köszönettel és tisztelettel:
Pál Lászlóné
Jászágó

Jászágó, 2014. január 7.Tisztelt dr. Bene Ildikó igazgatónő!

Édesapámat Csúzi Kálmán Istvánt, 2010 óta kezelték az önök kórházában több súlyos betegsége miatt. Hosszú ideig jártunk a dr. Ujj György főorvos úr osztályára ambulánsan, ahol Dr. Pettendi Piroska volt a kezelőorvosa, illetve ez év május 31 - én bekövetkezett halála előtt dr. Bendó Mihály. Mind az orvosok, mind a kórház velünk kapcsolatba került valamennyi dolgozója maximális segítőkészséggel, szakmaisággal és emberséggel végezte gyógyító munkáját, amit ez úton is szeretnék tisztelettel megköszönni, és sok erőt, kitartást, jó egészséget és a lehető legjobb körülményeket kívánok a kórház valamennyi dolgozójának a további munkájához!

Tisztelettel és köszönettel: Csúzi Gábor Tiszaföldvár.


Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet
Dr. Bene Ildikó főigazgató részére
5000 Szolnok, Tószegi u. 21.


Tisztelt Főigazgató Úrhölgy!


Ez úton nem mint ügyvéd, ügyfelem képviseletébe írom a levelemet Önnek. Ezt a levelet, mint magánember fogalmazom meg és csupa pozitív dologról számolok be.
Történt, hogy 2013. április 28-29-re virradó éjszaka mentővel kellett 100. életévében járó Édesanyámat, Fügedi Zoltánné-t beszállítani az Ön által vezetett Kórházba. Sajnos súlyos szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála. Hajnali háromat ütött az óra, amikor a II. Belgyógyászati Osztályra kerültünk a vizsgálatokat követően.
E helyütt nyomban el kell mondjam, hogy attól a perctől kezdődően, amikor is az ügyeletes orvosok kiérkeztek – nagyon rövid idő alatt – Szolnokról Szajolba, a mi lakóhelyünkre minden részt vevő, orvos, nővér, beteghordó a maximumot nyújtotta. Nem tapasztaltam egyetlen ponton sem, hogy bárki is álmos, vagy nemtörődöm, hanyag. Mindenki a lehető legtöbbet megtette az én igen idős Édesanyámért. Nem kezelték úgy, mint sokan korábban elmondták nekem, hogy mivel idős volt a hozzátartozójuk nem törődtek vele.
Nagyon kimerültek, fáradtak voltunk mindketten másnap érthető módon, de az a sok kedvesség, emberi jóság, alapos, körültekintő, szakszerű munka, törődés szinte feledtette a nagy fáradságot. Nem győztünk csodálkozni, hogy ebben a farkasokkal teli világban ilyen csoda is létezik? S ami nagyon fontos, nem éreztük kényszeredettnek a kedvességet, a jóságot. Annyira természetes és belülről fakadó volt az.

A II. Belgyógyászati osztálynak a vezetője Dr. Seress Zoltán osztályvezető főorvos Úr nagyon nagy szakmai tudással felvértezve, érezhetően nagyon jól vezeti, irányítja az osztály munkáját és kitűnő, felkészült orvosokkal, ápolókkal végzi áldozatos munkáját.
Édesanyám orvosa, Dr. Nagy Anita doktornő volt. Már az ott tartózkodása első napján szívünkbe zártuk és végtelen nagy hálát éreztünk iránta. Még át sem öltözött reggel, de beérkeztekor beköszönt, bemutatkozott és röviddel ez után már átöltözve jött és megkezdte a vizsgálatot. Végig nagy figyelmet fordított az Édesanyámra, de láttam, hogy nem csak ő reá, hanem minden betegére. Nem véletlen, a betegek egymás között beszélgetve nagyon nagy elismeréssel szóltak a doktornő emberi magatartásáról.
Azonban nem csak emberileg, hanem szakmailag is a maximumot nyújtotta a doktornő, melyet az eredmény is igazol. A körültekintő, alapos vizsgálatok, az elmélyült szakmai tudás meghozta az eredményt. A súlyos szívelégtelenségből nagyszerűen felépült a 100. éves Mamus. S gyógyszert is igen keveset kell csak szednie. Megjegyzem 99 és fél éves koráig nem szedett gyógyszert.

Hétfőtől péntekig volt az Édesanyám az osztályon. Ez idő alatt magas kora miatt is szinte mindig vele voltunk, tehát volt időnk megfigyelni az ápolók, a takarítók munkáját is. Semmi kivetni valót nem találtunk abban. A nővérkék tündérien kedvesek, szorgalmasak, emberségesek és precízek voltak. Rengeteg munkájuk van, ezt láttuk, de e mellett is mindenkihez volt egy-egy kedves szavuk, mosolyuk. Egyértelműen látszik, hogy az egész II. Belgyógyászati Osztályt emberséges, kedves, elmélyült tudást prezentáló légkör jellemzi. Ennek a kialakításában nyilvánvalóan az osztályt vezető főorvos úrnak, Dr. Seress Zoltánnak, nagyon nagy szerepe volt és van. Tudjuk, hogy a vezetőknek a magatartása, személyes példamutatása hatással van a vezetettekre.
A kórtermek, a folyosók tiszták, naponta többször takarítanak. A takarító személyzet csendben, a betegek zavarása nélkül végzi a feladatát.


Tisztelt Főigazgató Doktornő!

Mindezek miatt szeretném köszönetemet kifejezni Önnek, mert ahhoz, hogy a II. Belgyógyászatról ilyen elégedetten távoztunk, ahhoz közvetve Ön is hozzájárult, igazgatói munkájával.
Kérem, amikor véleményt formál a II. Belgyógyászati osztály vezetője, orvosai, ápolói és minden más dolgozójáról, akkor az én pozitív tapasztalataimat is szíveskedjék figyelembe venni. Kérem Önt, hogy ha lehetőség van arra szíveskedjék megköszönni nekik, hogy munkájukkal, elmélyült, nagy tudásukkal, emberségükkel, végtelen jóságukkal öregbítik az Ön által vezetett kórház jó hírnevét!
Végezetül köszönöm, hogy figyelmével megtisztelte levelemet.


Munkájához kitűnő egészséget kívánok, sok sikert!


Szolnok, 2013. május 31.


tisztelettel üdvözli:
Dr. Fügedi-Majzik Edith


Ezúton szeretném köszönetemet és tiszteletemet kifejezni Előtted is Dr. Tornyi János ügyeletes orvosnak, aki kifogástalan szakmai hozzáértéssel látta el az ügyeletben 2013. május 3-án menyemet, Horváth Anikót, aki reggel 8 óra 31 perckor császármetszéssel életet adott unokámnak.

Azt gondolom, hogy szakmai hozzáértése, a betegekkel való kapcsolata humánus, figyelmes, magatartása mindenképpen dicséretet érdemel.
Köszönöm a szülőszobai nővérek, az őrszoba dolgozóinak, valamint a csecsemős nővérkéknek is a munkáját.
Biztos vagyok benne, hogy ilyen munkatársakkal dolgozni nagy segítség.


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei
Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
5004 Szolnok
Tószegi u. 21.

Dr. Bene Ildikó
főigazgató


Tisztelt Főigazgató Asszony!

"Ha tudatában vagyunk az elmúlásnak, ugyanakkor számításba tudjuk venni az emberi létben rejlő hatalmas lehetőségeket, sürgető érzés tölt el bennünket.”
(Buddha idézet)


Egyre inkább fontos számomra és egyre „sürgető érzés” tölt el, azért, hogy köszönetemet és hálámat fejezzem ki azért a szakmai munkáért és emberi minőségért, amelyet az Ön által irányított intézmény dolgozóitól kaptam.
Több mint másfél hónap! Ennyi időt töltöttem az Intenzív Osztályon és a III. Belgyógyászati Osztályon. Sajnos egészségügyi problémám nem volt olyan egyszerű és szokványos, mégis „jó kezekben” voltam és új életet, egy új lehetőséget kaptam, amellyel szeretnék nagyon „okosan” és tudatosan élni. A gyógyuláshoz vezető út eredményességét nagymértékben köszönhetem kiváló kollégái IGAZI csapatmunkájának.

Tisztelt Főigazgató Asszony!

Tisztelettel szeretném megköszönni Önnek és munkatársainak, Dr. Bencsik Gábor osztályvezető főorvosnak és kollégáinak, Dr. Vadász János osztályvezető főorvosnak és kollégáinak, valamint Dr. Stuhl Sándor sebész főorvosnak orvoslását, szakmai elkötelezettségét. Azt tapasztaltam, hogy munkatársaik körében kiemelten fontos érték az EMBER. Egyszerűen megfogalmazva úgy éreztem, fontos vagyok, mint beteg és mint ember egyaránt.
Nagyon köszönöm! Szívből kívánok további szakmai sikert és minél több olyan beteget, aki elégedettséggel és egészségben térhet haza.

Szolnok, 2013. április 16.

Tisztelettel és köszönettel:

Szamosfalvi Zsolt


Tisztelt Főigazgató Asszony!

Ezúton szeretném megköszönni azt a kórházukban tapasztalt sok pozitívumot, amit az elmúlt 5 évben tapasztaltam. Voltam Önöknél fekvőbetegként is 2008-ban, illetve több járóbeteg rendelésen. Meg kell mondanom, ennyi kedvességgel még egy egészségügyi intézményben sem találkoztam mint a Hetényiben. Nehéz az elmúlt 5 évből mindenkit felsorolni, mert Ézsiás Anita Doktornőtől kezdve Gyuricza Ildikó Doktornőig hosszú lenne a névsor, persze az asszisztensekről és a nővérkékről sem megfeledkezve. Nálam a Hetényi Kórház dolgozói szaktudásból és emberségből is jelesre vizsgáztak, ezt ennyi év után most már ki merem jelenteni!
További eredményes gyógyító munkát kívánok!

Tisztelettel:
Szőke Gábor


Tisztelt Ápolási Igazgató!

Köszönetünket és hálánkat szeretnénk kifejezni a Hetényi Géza Kórház III. Belgyógyászat ápolóinak.
Édesanyánk, Anyósunk, Nagymamánk: Szőnyi Ferencné, 2013. 01. 06-2013. 01. 27-ig feküdt az osztályon.
Köszönjük a haláláig tartó gondos, lelkiismeretes, figyelmes, szakszerű ápolást.
Hozzátartozónk mindennapos látogatása során, a családunk iránt mutatott empátiát és a támogató magatartást, mellyel segítették szeretett családtagunk megfordíthatatlan állapotának elfogadását.
Tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjen tolmácsolni hálás köszönetünket az ápolók felé.

Önnek és munkatársainak a további munkájukhoz jó egészséget és szakmai sikereket kívánunk.

Tisztelettel:

………………………………..        ………………………………..
Szőnyi Ferenc         Túriné Szőnyi Julianna
Szolnok, Nagy I. krt. 18. V/2.       Veszprém, Lázár u. 13.

Szolnok, 2013.02.08.


Tisztelt Igazgatóság!

Ez évben több alkalommal is feküdtem az Önök Kórházának Kardiológiai Osztályán. A magas fokú szakmai hozzáértésen túl (kezelőorvosaim: Dr. Herczeg Béla, Dr. Ladó András orvosok) ezúton köszönöm meg az ők és az ápolónők és ápolók tapinthatóan hozzáértő éjjel-nappal fáradságot nem kímélő pontos és lelkiismeretes munkáját. Én immár gyógyultan büszke vagyok az egész Kardiológiai Osztály valamennyi dolgozójára. Önök mint vezetők is legyenek büszkék jeles kollégáikra.

Tisztelettel: Mézes József
szolnoki lakos
Kelt: Szolnok, 2012-12-06


Tisztelt Főigazgatónő!

Örömmel értesítem, hogy 2012. 11. 15-én a kórház Szülészeti Osztályán császármetszéssel megszületett kislányom, Pap Boróka.
Így most innen, az anyai oldalról is megtapasztalhattam azt, amit eddig „csak” az orvos oldaláról. A bent eltöltött négy nap alatt csak kellemes élményekről számolhatok be. Büszkék lehetünk a Gyermekágyas Osztály szülésznőire, akik megkülönböztetett kedvességgel voltak irányomba. Kezdő és tapasztalatlan anyukaként hálával gondolok a csecsemős kolléganőkre. Bármilyen kérdéssel fordultam hozzájuk, a legkörültekintőbb, legteljesebb választ adták. Türelmesek, tapintatosak, kedvesek, segítőkészek voltak éjjel-nappal. Még a dietetikusok is külön étrenddel járultak hozzá Boróka „súlygyarapodásához”.
Azért is szerettem volna mindezt elmondani, mert napjainkban inkább a rosszakról vagyunk hajlamosak visszajelzést adni. Nekem a szavakkal igazából csak részben elmondható hozzáállás, sokat segített abban, hogy még nagyobb szeretettel és örömmel gondolhassak ezekre a csodás, de az újdonság varázsa miatt kissé nehéz kezdetre.

Kérem Igazgatónőt, tolmácsolja szavaimat az említett osztályrészekre.

Szolnok, 2012.11.20.

Tisztelettel és köszönettel:
Dr. Gyenes Orsolya
Szülész-nőgyógyász „elsőgyermekes” anyuka


Köszönetnyilvánítás!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Szolnok Megyei Hetényi Géza
Kórház Sürgősségi Osztályának, Dr. Bendó Mihály ügyeletes orvosnak,
asszisztenseinek és minden kollégájának, a 2012. október 20.-án végzett
szakszerű munkájáért, amit édesapánk ellátásánál nyújtottak.
Idősebb Balázs Károly a 74.születésnapi ünnepségen lett rosszul a
szolnoki Evezős Csárda éttermében délután egy órakor. A gyorsan
kivonuló rohamkocsival érkező mentős kollektíva szintén nagyon
szakszerűen végezte a munkáját amiért nagyon hálásak vagyunk!

Köszönet érte!

Balázs család

Dr Bene Ildikó
Főigazgató

Tisztelt Főigazgató Asszony!

Honlapukon megtaláltam Küldetési és Minőségpolitikai Nyilatkozatukat. Köszönetemet és gratulációmat fejezem ki tevékenységükért,amelyet a benne foglaltak megvalósításáért tesznek. 2012.09.05-én a Szemészeti Osztályra nyertem felvételt, cataracta műtétre,amit Pap Ádám Doktor Úr végzett el,sikeresen. A vizsgálatokon,a műti időpont kijelölésén,az Osztályra történő felvételen, a műtéten, az ápoláson át,nagyon jól szervezett,magasszintű, segítőszándékú ellátásban részesültem. Ezúton szeretnék köszönetet mondani MINDENKINEK aki műtétem és ápolásom érdekében fáradozott. További munkájukhoz,jó egészséget,sok sikert kívánok:

Fehér Edit
Szolnok
Tisztelt Igazgatónő!

Szeretnék Önnek egy olyan dologról írni, ami már most szebbé, könnyebbé teszi az életem.

2011. május 24-én a Kórház Nőgyógyászati Osztályán laparoscopiás méhtest-eltávolítást végeztek. A műtétet Dr. Gyenes Orsolya végezte.
Nagyon féltem a műtéttől, de a doktornő biztosított róla, gyorsabb, könnyebb a felépülés, mint a hagyományos műtéttel.
Igaza volt, május 29-én volt a varratszedés és akkor jöttem haza. Állapotom napról-napra jobb. Fájdalmaim nincsenek, műtéti hegeim gyulladásmentesek, szépen gyógyultak.
Én a Gyenes doktornő kedvességét, szaktudását, emberségét csak ebben a levélben tudom megköszönni. Munkájához további sok sikert és sok olyan elégedett pácienst kívánok, mint én.
Köszönet még az osztályon dolgozó nővéreknek, akik fáradhatatlanul mosolyogva végzik munkájukat.
Én elégedett voltam mindennel, és attól függetlenül, hogy beteg voltam, jól éreztem magam az osztályon.

Köszönöm levelem elolvasását.

Tisztelettel:
Simon Károlyné
Vezseny Petőfi u. 22.
Dr. Bene Ildikó Asszonynak,
a Hetényi Géza Kórház
Igazgatójának

Szeretnénk köszönetünket kifejezni a kórház Nőgyógyászati Osztályán kapott gyógyításáért és ápolásért, amiben 2012. április 11-17-ig volt részünk.
A felvételi adminisztrációktól a vizsgálatokig, gördülékenyen, empatikusan, kedvesen láttak el – a zsúfoltság, a nehéz körülmények ellenére is. Maximálisan figyeltek ránk, könnyítették a fájdalmakat – türelemmel, bátorítóan, együttérzéssel, sok jó tanáccsal ellátva.
Köszönjük az áldozatos munkát és kívánjuk Önnek, sok ilyen kollektíva, kollega segítse nehéz munkájában.
Tisztelettel:

dr. Ratkainé Dörnyei Piroska és
Csertőné Dudás Katalin

Szolnok, 2012. április 23.
Tisztelt Főigazgató Asszony!

Édesanyám, Brilla Andrásné (született: 1953.07.13) nevében fordultam Önhöz azzal a kéréssel, hogy fájdalmai enyhítése céljából előirányzott csípőprotézis műtétjét intézményükben végezzék el.

Szíves közbejárásával a műtétet 2012.04.20-án Dr. Grúber Károly Osztályvezető Főorvos Úr vezette le mindennemű komplikáció nélkül. Ebben - Főorvos Úr érdemét nem csorbítva - nagy szerepe volt a műtétben résztvevő nagy szaktudású és biztos kezű orvos-kollégáknak is.
A műtét utáni lábadozásban a betegnek az osztály nővérei nyújtottak segítséget, emberséges, tapintatos bánásmódban részesítve őt.

Maga a műtét és édesanyám felépülése is orvosi tankönyvek sikertörténeteibe illően alakult, 2012.05.02-án elhagyhatta a kórházat. Jelenleg otthon gyógyul, lelkiismeretesen végzi a kórház gyógytornásza által kapott feladatokat, az előírt vérhígító készítményen kívül fájdalomcsillapítót nem szed, ami a műtétig szinte elképzelhetetlennek tűnt számára.

Bár még felépülése nem teljes, mégis a műtét hatására olyan mértékű egészségi állapotbeli, ezzel együtt pedig életvitelbeli minőségi színvonal-javulásról számolhatok be, amiért mindannyian, édesanyámat is beleértve hálásan köszönünk Önnek és a kórház valamennyi dolgozójának.

Budapest, 2012.05.08.
Tisztelt Főigazgató Asszony!

14 éves lányommal 2012. április 17-23-ig a kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályára kerültünk. A műtét váratlanul ért bennünket, az orvosok és a nővérek odaadó és felelősségteljes munkája viszont nagyban megkönnyítette számunkra az ott-tartózkodásunkat.

Ezúton szeretném megköszönni Dr. Cserni Péter főorvosúrnak és az osztályon dolgozó nővéreknek, amit a lányomért tettek, hálás szívvel gondolunk rájuk.

Tisztelettel: Zsolnainé Szilágyi Zita (édesanya)

Kisújszállás, 2012. április 28.
Kedves Doktor néni és Ápoló nénik!

Holnap lesz 11 éve,hogy megszülettem 35 hétre s fázosan kerültem az Önök osztályára.Az Önök figyelmességének köszönhetően vették észre,hogy 5.napon már nagyon sárga voltam...S Abban az évben elsőként vércserés baba lettem.Köszönöm szeretetüket,figyelmességüket.
Köldök pár fotót magamról (mert az elmúlt 11 év alatt kicsit sokat változtam)

Szeretettel köszöntöm Önöket:Győry Júlia Jászberényből
Tisztelt Hetényi Géza Kórház Vezetőség!

Nagyon szépen köszönöm a 2011. 09. 15.-i esti órákban nyújtott életmentő
segítségüket. Agyi infarktust kaptam, elveszítettem az eszméletem, fél
oldalam lebénult. Konyhában a padlón fekve találtak rám családtagjaim.
Szeretnék köszönetet mondani a gyors és szakszerű ellátásért és hogy
beszállításom után azonnal megkezdték a vérrögoldást, így semmilyen
maradandó károsodást nem szenvedtem. 85 évesen is aktív vagyok és
remélem, hogy még egy ideig így lesz.

Köszönet azoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a betegút létrejöhessen
és hogy hatásosan működjön. Külön köszönet a Sürgősségi Osztály, CT,
Neurológia orvosainak és ápolóinak, akik mindent megtettek felépülésem
érdekében! Isten áldja további munkájukat, hogy minél több betegen
segíthessenek!

Kunszentmárton, 2012. 01. 06.

Köszönettel: Karsai István
Ma a gyerköccel elmentünk az sztk-ba nagylaborra, ahol azon túlmenöleg,
hogy nagyon ügyes volt és cseppet sem sírt,csoda pozitív élményben volt
részünk. Az egész vizsgálattal, kb 25-30 perc alatt végeztünk, a korai
időpont ellenére a nővérek mind a laborban, mind a röntgenen kedvesek és
segítőkészek voltak, tiszták voltak a vizsgálók és miután levették a
gyerektől a vért egy kartondobozból választhatott egy kis apró
ajándékot.... Nem tudom kié az ötlet és ki adta a játékokat, de ezúton
köszönjük. Szeretném megköszönni a nővéreknek is, hogy tudva azt, hogy
mennyi pénzért teszik amit tesznek, a vizsgálattal járo stresszt, a
gyereknek élménnyé varázsolták.


Köszönettel,
Józsa család
Tisztelt Főigazgató Asszony!

Több mint 7 éve vagyok Ökrös Doktor Nő
betege, csak szuperlatívuszokban tudok Róla beszélni....ma Sturmanné
Szabó Éva segített nekem, de olyan odaadással, emberi beleérző
képességgel, amellyel túltett , az egyébként mindig aranyos és
kedves,/ hogy úgy mondjam/, többi dolgozónál is tapasztalhatóakon....
Tisztelettel kérem Önt, hogy ha van lehetőség rá, ismerje el talán
kissé fokozottabban is kettejük példamutató, nem is munkáját...hanem
azt , amit azon túl is tesznek értünk!
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kíván:

Csomor Béla Ferenc "beteg"
Tisztelt Főigazgató Asszony!

Elnézést kérek a zavarásért, de szeretném, ha tudna arról, hogy az intézményében milyen rejtett értékek vannak. Ezek az értékek a dolgozói, akik fáradtságot nem kimélve végzik a munkájukat. De talán még annál is jobban. Igaz a feladatát látja el mindenki, de itt a sziv is jelen van, az emberiesség, és az emberi méltóság tiszteletben tartása.Itt a Dr. Dinka Főorvos úr példa mutatása, a betegekhez való viszonya, olyan, hogy még ilyet nem is láttam.
Én csak most tapasztaltam meg, mert a lányom ott feküdt a Sebészeti osztályon. ugyan is ő mozgássérült, akinek halmozott fogyatékosságai vannak. A lányom 54 éves, de sajnos elég fiatalos, optimista, minden érdekli, mert szerencsére a szellemi képessége az ép.
Egy Emlő carcinómával került az osztályra, ahol sikerült meg operálni, olyan jól, ahogy ezt csak lehet. Igaz még csak most jön a neheze, de rméljük, hogy talán meg tud gyógyulni.
Mert az élet ilyen kegyetlen fintorával még ezzel is neheziti az életét.
Azért bátorkodtam Önt fel kersni levelemmel, mert úgy gondolom, hogy egy FŐNÖKNEK meg kell tudni, hogy a dolgozói, milyen körülményeket, légkört teremtenek meg a betegeik számára.A mai nehéz körülmények között, csodálatos stilus, és magatartás jellemezte az ottani rövid egy hetet.Én ugyan is voltam 31 évig a Bp-I.Sz . Seb. Klinikán, mint oszt vez. áplónő. Én valahogy ezeket az embereket mindig nagyon szerettem, és úgy érzem, hogy "haza jöttem" amikor a lányommal ide érkeztem. Ilyen orvosok, nővérek, a szivembe lopták magukat, mert ezeket kell meg becsülni, mert ha mindenki elhagyja a hazáját, nem lesz aki segitsen. Meg kell becsülni akik még itt vannak, mert nagyon vészhelyzet van,sajnos. Mindenkit aki a tudása magaslatán áll, csak tisztelni és erkölcsileg meg kell becsülni.
Önt pedig azért kedves Igazgató Asszony, hogy ilyen embereket, ilyen csodásan irányit.
Befejezésül had köszönjem meg, hogy "meg hallgatott" és kivánjak továbbra is ilyen jó gárdát, akiket sokra, és nagyra lehet becsülni.
Önnek pedig nagyon jó egészséget kivánok és további jó munkát.

Tisztelettel: Hegedűs Gézáné. Hegedűs Éva, édesanyja.


 • KEOP 4.10.0/K/14-2014-0036

  „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” című és KEOP 4.10.0/K/14-2014-0036. A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósult meg, általános célja volt, hogy az intézet energiafogyasztását korszerűsítse megújuló energiaforrások alkalmazásával. A telepítendő fotovoltaikus rendszer alkalmas az intézet éves áramfogyasztásának részleges kiváltására, valamint a fejlesztés eredményeként az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkenése prognosztizálható.

 • TIOP 2.2.6-12/1A-2013-0008

  „Nukleáris Medicina Osztály kialakítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” című és TIOP 2.2.6-12/1A-2013-0008 azonosítószámú pályázat. A Európai Unió 240 millió forintos támogatásának köszönhetően a 2014-es év végére el is készülhet az izotóplabor, amely komplex ellátást biztosít a jövőben az onkológiai betegek számára. Az új osztály a daganatos betegek szűrésén és kezelésén kívül a kardiológiai, a máj- és vese-, valamint pajzsmirigy betegek gyógyulását is segíti.

 • TIOP 2.2.6-12/1B-2013-0035

  „Struktúraváltás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben és MÁV Kórház és Rendelőintézetben” című és TIOP 2.2.6-12/1B-2013-0035 azonosítószámú pályázat megvalósítása indul 2013. IV. negyedévében. A projekt teljes költségvetése 1.985.799.768 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1.599.665.768 Ft, a MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok szakkórház 386.134.000 Ft összegű uniós támogatásban részesül.

 • ÉAOP-4.1.2/C-11-2012-0001

  Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az Észak-Alföldi régióban című és ÉAOP-4.1.2/C-11-2012-0001 azonosítószámú konzorciumi pályázat megvalósítása indul 2013. I. negyedévében. A projekt teljes költségvetése 433.505.113 Ft, melynek támogatási intenzitása 100%, így az Intézmény 433.505.113 Ft összegű uniós támogatásban részesül. A projekthez kapcsolódóan 5% saját forrás, azaz 22.816.059 Ft kerül bevonásra.

 • TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0014

  A Perinatális Intenzív Centrum műszaki fejlesztése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben című és TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0014 azonosítószámú pályázat megvalósítása indult a 2011.09.30-i támogatási szerződés megkötésével. A projekt teljes költségvetése 133.327.100 Ft, melynek támogatási intenzitása 90%, így az Intézmény 119.994.390 Ft összegű uniós támogatásban részesül.

 • TIOP 2.2.4/09/1

  2011. május 16-án aláírásra került a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés támogatásával benyújtott Struktúraváltoztatás a Jász-Nagykun – Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézetben című, TIOP-2.2.4-09/1-2010-0010 azonosítószámú pályázat támogatási szerződése. A pályázati felhívás előírásainak megfelelően a Kórház a már meglévő (Központi Műtő, Központi Intenzív, Központi Sterilizáló, mint központi technológiai tömb) infrastrukturális adottságaira építve, az ellátás színvonalának emelése érdekében valósíthatja meg Európai Uniós forrásból a beruházást, amely kiterjed a központi technológiai tömb ellátásának biztosítására.

 • TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0078

  A Jász - Nagykun - Szolnok - Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézetben Európai uniós támogatásból az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg a humánerőforrás megfelelő képzettségének kialakítása, szakember utánpótlás a Szakorvosi, rezidens- és menedzsmentképzés a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben cím és TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0078 azonosítószámú pályázat keretein belül.

 • TIOP 2.2.2

  A SO1 továbbfejlesztése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél projekt keretében intézetünkben fejlesztésre kerül a meglévő SO1 szintű sürgősségi osztályt. Ezáltal lehetővé válik a betegellátás korszerű, integrált, optimális feladatmegosztáson alapuló, szakmailag egységes rendszerének kialakítása.

 • TÁMOP- 6.2.4/A/09/1

  A kórház a Társadalmi Megújulás Operatív Program – TÁMOP- 6.2.4/A/09/1 – keretén belül pályázott Foglalkoztatás támogatása az egészségügyi intézmények számára konstrukcióban, Foglalkoztatás támogatása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél címmel a tevékenység bevezetésére. A kórház a pályázat nyerteseként 5, megfelelő tudású, jó képzett szakembert foglalkoztat. Hétköznaponként, 6-18 óra között a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező betegek állapotának felmérését és megfelelő ellátási kategóriákba való besorolását végzik.

 • HEFOP 4.4

  Nagyszabású fejlesztés valósult meg a megyei kórházban informatikai területen-tudtuk meg Kardos Erikától, az intézmény informatikai osztályának vezetőjétől. – A HEFOP 4.4 Egészségügyi információtechnológia fejlesztés az elmaradott régiókban című pályázat keretében megvalósult beruházásnak köszönhetően lehetőség nyílt olyan rendszer kiépítésére, mellyel az egész térség egészségügyi intézményei közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással.

 • HEFOP 4.3.2

  Több mint egymilliárd forintot nyert a megyei Hetényi Géza Kórház a rendelőintézet korszerűsítésére és eszközbeszerzésre. A HEFOP 2005-4.3 jelzés alatt futó beruházás eredményeként 2007. szeptember végére modern, komplex, magas szintű ellátást nyújtó térségi diagnosztikai és szűrőközpontban fogadhatják a betegeket Szolnokon.